Notice: fwrite(): write of 618 bytes failed with errno=28 No space left on device in /home/mrbasiri/domains/mrbasiri.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 42 چگونه عادت های خوب در زندگی بسازیم+{50 عادت لازم و مفید}
ایجاد عادتهای خوب و سالم در زندگی، چگونه عادات خوب بسازیم؟
در این مقاله نکات زیادی در مورد ایجاد عادتهای خوب و سالم در زندگی بیان خواهیم کرد که با رعایت این نکات و انجام راهحلهای پیشنهادی میتوانید زندگی بدون دردسر را تجربه کنید. عادتهای خوب این پتانسیل را دارند که در کوتاهمدت و یا درازمدت شما را به سمت زندگی موفق سوق دهند. درادامه همراه ما باشید تا با لیست کامل و جامع از بهترین عادتهای هر انسان را در زندگی با توچه به گفتههای استاد بزرگ متافیزیک محمد بصیری بیان کنیم
آنچه در این مطلب خواهید آموخت...
عادت چیست؟
در زندگی روزمره بسیاری از رفتارها و فعالیتها به صورت تکراری و منظم انجام میشوند، اینگونه رفتارها به اصطلاح عادت نامیده میشوند. عادتها میتوانند به طور مستقیم بر کیفیت زندگی شما تاثیرگذار باشند و شامل طیفی از رفتارهای مثبت تا منفی میشوند. عادتها در قالبهای مختلفی ظاهر میشوند.
انواع عادات:
بررسی انواع عادتها به شما کمک میکند تا چشمانداز جامعتری از تاثیرات آنها بر زندگی خود بدست بیاورید. زمانی که در مورد عادات صحبت میکنیم کاملا واضح است که تمامی عادات خوب نیستند، در ادامه شما را با انواع عادت آشنا خواهیم کرد:
1) عادات مثبت:
عادتهای مثبت به رفتارهایی گفته میشود که به بهبود کیفیت زندگی و ارتقای سلامتی شما کمک میکند، به عنوان مثال: عادت به ورزش منظم روزانه میتواند سیستم قلبی و عروقی شما را تقویت کند و باعث افزایش انرژی و روحیه در شما شود.
2) عادات منفی:
عادات منفی به رفتارهایی اطلاق میشود که ممکن است به سلامتی و کیفیت زندگی شما آسیب برساند، برای مثال: مصرف بیشازاندازه فستوفود یا نوشیدنیهای قندی منجر به بروز مشکلات قلبی و اضافه وزن میشود. این رفتارها به دلیل تکرار مداوم تبدیل به عادتهای منفی میشوند و نیاز به اصلاح دارند.
ایجاد عادتهای خوب و سالم در زندگی
عادتهای خوب در صورتی که مثبت باشند برای زندگی شما سازنده هستند و زمینه را برای ترک عادتهای منفی فراهم میسازند. عادت به قدری اهمیت دارد که میتوان گفت آنها، تعیین کننده موفقیت و یا شکست در زندگی شما هستند. شاید برای شما این سوال پیشآمده باشد که چگونه یک عادت خوب ایجاد کنید و یا چگونه آنها را جایگزین عادتهای منفی خود کنید! برای پاسخ به پرسش ذهنی خود در ادامه همراه ما باشید.
5 نکته طلایی برای ایجاد عادتهای خوب و موثر
1) با موارد کوچک شروع کنید:
به جای آنکه آرزوی یک شبه به مقصد رسیدن را در ذهن پرورش دهید، بهتر است کارهای کوچک و در عین حال موثرتری انجام دهید تا ذهن شما بتواند به تدریج تغییرات مثبت را مدیریت کند. به طور مثال: اگر قصد کاهش وزن دارید با یک رژیم غذایی مناسب و سالم میتوانید به نتیجه دلخواه خود برسید، زمانی که قصد آن را دارید که در مدت زمان کوتاه و با رژیمهای غیراصولی کاهش وزن داشته باشید، سلامتی شما به خطر میافتد. به همین دلیل برای ایجاد عادتهای خوب نیاز به اراده، استمرار، دانش و تمرین دارید. زمانی که شما تمام تلاش خود را بکنید و از موارد کوچک شروع کنید حتما به نتیجه مطلوب خواهید رسید.
2) مثبتاندیشی:
یکی از عناصر کلیدی در ایجاد عادتهای خوب؛ خوش بین بودن است. مثبتاندیشی نه تنها به شما کمک میکند بر احساسات منفی خود غلبه کنید بلکه شما را قادر میسازد تا با مسائل مربوط به استرس کنار بیایید، مثبتاندیشی به معنای نادیده گرفتن نیست به معنای واکنش مثبت نسبت به چالشهای زندگی است.
3) متعهد بودن:
تعهد تنها قولی نیست که به خود برای رسیدن به خواستههایتان میدهید، بلکه این است که وقت و انرژی خود را مختص انجام یک کار خاص قرار دهید. زمانی که شما به انجام عادتهای خوب متعهد بمانید، شانس موفقیت شما تا حد زیادی افزایش پیدا خواهد کرد.
4) موانع احتمالی را شناسایی کنید:
برای ایجاد عادتهای خوب باید لیستی از موانع احتمالی را در نظر داشته باشید، اگر این کار را نکنید احتمالا با شکست مواجه خواهید شد. زمانی که شروع به ایجاد عادت خوب میکنید احتمال آن وجود خواهد داشت که با موانع سختی برای انجام آن روبهرو شوید، اما این بدان معنا نیست که شما از انجام عادات خوب دست بکشید و عادات منفی خود را ادامه دهید. سعی کنید برای کاهش استرس در هنگام روبهرو شدن با موانع احتمالی، ورزش و یا مدیتیشن انجام دهید.
5) پیشرفتهای خود را یادداشت کنید:
پیروزیهای خود را جشن بگیرید، به اشتباهات خود فکر کنید و از آنها درس بگیرید.این را به خاطر بسپارید که بدون فکر و اندیشه، ایجاد عادتهای خوب معنایی ندارد.
20 عادت سالم و خوب:
در ادامه لیستی شامل عادتهای خوب و سالم در زندگی به شما معرفی خواهیم کرد، میتوانید با انجام این موارد زندگی بهتر و با کیفیتتری را تجربه کنید.
1) صبح زود از خواب بیدار شوید: ساعات اولیه صبح زمانی مناسب برای انعکاس آرامش است که به شما این فرصت را میدهد تا روی اهداف بلندمدت خود تمرکز کنید.
2) شکرگذاری کنید: مشکلات بخشی از نشانههای زندگی هستند، تنها زمانی فاقد مشکل خواهیم شد که در دل خاک آرامیده باشیم. اگر میخواهید تمرکزتان را از مشکلات زندگی دور کنید، برای داشتههایتان سپاسگذار باشید.
3) لبخند بزنید: مطالعات نشان میدهد، افرادی که لبخند واقعی بر لب دارند در زندگی انسانهای شادتری هستند. لبخند زدن یکی از بهترین عادات خوب محسوب میشود. به مرور زمان تنها با قرار دادن لبخند بر روی صورتتان، آرامش ذهنی و روحی پیدا خواهید کرد.
4) خوردن صبحانه را فراموش نکنید: اگر برای رسیدن به موفقیت عزم راسخ دارید، هر روز صبح یک صبحانه کامل میل کنید. این عادت مثبت به تلاش زیادی احتیاج ندارد و تنها به مقداری برنامهریزی نیاز دارد.
5) آب بنوشید: نوشیدن روزانه چند لیوان آب فوایدی بسیاری برای سلامتی شما دارد. مصرف آب روشی مهم جهت تخلیه سموم از سیستم بدن شما است و در نهایت این کار به مرور زمان موجب مواردی چون: کاهش وزن، کاهش التهاب و تقویت انرژی بدن در شما میشود.
6) پیادهروی: روزانه تنها چند قدم پیادهروی، راهحل بزرگی جهت حلکردن مشکلات تحرکی شما محسوب میشود. به این منظورمیتوانید دورتر از محل کار خود از ماشین پیاده شوید و تا مقصد قدم بزنید، یا زمانی که کاری برای انجام دادن ندارید، مدت زمانی را برای قدم زدن در نظر بگیرید.
7) تعیین اهداف روزانه: با تعیین کردن اهداف خود میتوانید به وسیلۀ تمرکز بر آنها، قدرت تحقق بخشیدن به آنها را افزایش دهید.
8) پسانداز و سرمایهگذاری کنید: اغلب به دلیل آنکه به شدت مشغول زندگی در لحظه کنون هستیم، قدرت پسانداز کردن برای آینده را نادیده میگیریم. هرچقدر به این موضوع توجه داشته باشید به همان اندازه موفقیت مالی در زندگی آینده شما انباشته میشود.
9) موارد جدید را آموزش بببنید: با دستیابی به مهارتهای جدید و بالابردن مهارتهای قبلی خود، اقدام برای بهبود زندگی خود کنید. اهمیت دادن به اجرای این عادت خوب بسیار مهم است، چیزی که ارزش یادگیری دارد را بیاموزید و هر روز تنها مقداری کم از آن را انجام دهید.
10) به دیگران کمک کنید: زمانی که در پی تکاپو و تلاش برای رسیدن به دستاوردهای خود هستیم، اغلب دیگران را فراموش میکنیم، موضوع کمک کردن به دیگران تنها بخش مالی نیست، بلکه مهم صرف وقت است که اهمیت آن از پول بیشتر است.
11) از ترسهای خود عبور کنید: اغلب اوقات شما نگران از زندگی آینده خود هستید و فراموش میکنید که از زمان حال لذت ببرید. عبور از ترسها یکی از مهمترین عادات ممکن است که میتواند کیفیت زندگی را بهبود بخشد. هر روز عادت به انجام کاری کنید که برای شما احساس ناراحتی ایجاد میکند.
12) استراحت کافی داشته باشید: یکی از عادتهای خوب و سالم زندگی که ضروریت زیادی دارد، استراحت کافی است. اگر شما علاوه بر موفقیت آینده به تندرستی فیزیکی خود اهمیت میدهید، روزانه حداقل 6 تا 8 ساعت خواب پیوسته شبانه را در نظر بگیرید.
13) افکار خود را بنویسید: نوشتن روزانه افکار یک راه خیلی خوب به شمار میآید. جزییات افکار شما، به زندگیتان شفافیت میدهد و درسها، تجربههای زندگی را به شما یادآور میشود. این روش، روشی قدرتمند برای انعکاس دورنی شما و همچنین راه بزرگی برای با انگیزه شدن شما در زندگی است.
14) ورزش کنید: یکی از کارهایی که نباید انجام آن را قطع کنید ورزش کردن است، برای این کار نیازی نیست حتما ورزش سنگین انجام دهید. هدف از ورزش روزانه انجام فعالیت های آرامشبخش برای رسیدن اکسیژن به خون در بدن است.
16) اقدام به عمل: ممکن است شما در حین تحقق بخشیدن به اهدافتان بارها شکست بخورید و یا انجام آنها را به تعویق بیاندازید، بهترین راه برای غلبه بر، به تعویق انداختن کارها قانون 15 دقیقه است. به این منظور تایمر گوشی همراه خود را بر 15 دقیقه تنظیم کنید، سپس سعی کنید آن کار را در 15 دقیقه انجام دهید. با این کار توانستهاید قدمای برای انجام کارهایتان بردارید.
17) مطالعه: روزانه زمانی را برای مطالعه در نظر بگیرید. مطالعه یکی از مهمترین عادتها برای بهبود شیوۀ زندگی است و نباید هرگز تنها به گوشدادن فایلهای صوتی و یا تماشای تلویزیون اکتفا کنید.
18) مدیتیشن کنید: مدیتیشن فواید جسمی و ذهنی زیادی به همراه دارد که جزو عادتهای مثبت جهت موفقیت محسوب میشود. مدیتیشن در بهبود حافظه نیز موثر است.
19) مردمگرا باشید: رابطه خوب با دیگران برای افراد موفق بسیار مهم است. زیرا آنها میدانند که خوشبختی واقعی در زندگی با رفتار خوب شما با دیگران همراه است. زمانی که شما با دیگران با شفقت و مهربانی برخود میکنید، گامی موثر به سمت زندگی فوقالعاده برمیدارید.
20) به تواناییهای خود اعتماد داشته باشید: اعتماد به نفس برای داشتن نگرش ذهنی مثبت ضروری است. این امر نه تنها به بهبود عملکرد شما کمک میکند بلکه به شما امکان میدهد در محیطهای اجتماعی، احساس آرامش داشته باشید. افراد موفق قبل از رسیدن به موفقیت به تواناییهای خود ایمان دارند. این سطح از اعتمادبهنفس به آنها کمک میکند تا اهداف بزرگتری را در زندگی به آسانی بهدست بیاورند.
اگر قصد آن را دارید که به سطوح بالاتر موفقیت برسید میبایست برخی از عادات منفی خود را ترک کنید و انجام عادات مثبت را جایگزین آنها کنید. عادتهای شما تعیین کننده پیامدهای شما در زندگی هستند؛ عاداتی که از امروز به بعد انجام میدهید، سرانجام تعیین خواهند کرد آیندهتان چطور آشکار شود.
سخن پایانی
عادتهای منفی و اشتباه ممکن است در مسیر پیشرفت شما وقفه ایجاد کنند و از طرف دیگر عادتهای خوب نشان از حرکت و پویایی دارند و میتوانید از آنها برای پیمودن پلههای ترقی و پیشرفت استفاده کنید. عادتهای مثبتی که در این مقاله بازگو شد از جمله بهترین عادتهای خوب هستند و میتوانید با نهادینه کردن آنها بهترین نتایج را بهدست آورید.