معرفی مشاغل مناسب دانشجویان
در این مقاله قصد داریم در خصوص شغلهای مناسب برای دانشجویان صحبت کنیم، هدف از این مقاله این است که افراد بتوانند در کنار ادامهتحصیل خود، کسب و کاری را راه اندازی کرده و یا در جایی مشغول بهکار شوند. اگر شماهم دانشجو هستید و نمیتوانید وقت خود را صرف مشاغلی با تایم کاری بالا کنید، همراه ما باشید تا شما 10 شغل مناسب برای موقعیتی که در آن به سر میبرید را بهتان معرفی کنیم.
بیشتر بخوانید: چگونه پولدار شوم؟
آنچه در این مطلب خواهید آموخت...
ایده درآمدزایی برای دانشگاهیان
شغلهای مناسب برای دانشجویان اغلب با انعطاف پذیری زمان و امکان کار پاره وقت، همراه با درآمدی مناسب هستند. این شغلها میتوانند با توجه به علاقه و موقعیت فرد حضوری یا آنلاین انتخاب شود. مشاغل آنلاینی مثل تولید محتوا، نویسندگی، ترجمه، طراحی گرافیک، مشاوره تحصیلی، تدریسهای خصوصی، فروشندگی به صورت پاره وقت و مشاغل حضوری مانند کار در کتابخانه، پرستاری و نگه داری از کودک وجود دارند که فرد بسته به شرایط و موقعیت خود میتواند کار خود را آغاز کند. در ادامه به بررسی دقیقتر و معرفی مشاغل دیگر میپردازیم.
معرفی شغلهای مناسب برای دانشجویان
1.تولید محتوا
در صورتیکه بخواهید به عنوان یک فریلنسر کار کنید، میتوانید مدرک این شغل را دریافت کرده و در شرکتهای مختلف مشغول به کار شوید. لازم است بدانید که در این شغل، بخش زیاد و مهمی از زمان شما صرف نوشتن محتوا( از جمله پستهای بلاگ، زیرنویس ویدئوها و یا تبلیغ نویسی) صرف خواهد شد. پس بهتر است از مهارتهای پایهای نوشتن آگاه باشید و از آن لذت ببرید.
2.نویسندگی:
اگر اهل مطالعه و کتابخوانی هستید، حتما با قلم نویسندگان بزرگ آشنا شدهاید. اگر دقت کنید نویسندگان سخنان خود را به صورت تازهای به شما منتقل کرده و ممکن است حرفهای قدیمی را با نگاه و نگرشی متفاوت بازگو کنند. حال ممکن است که شما به این رشته علاقهمند باشید و بخواهید همانند نویسندگان بزرگ آثاری به یادماندنی و بینظیر خلق کنید. اگر از مهارتهای نوشتاری، خلاقیت و نظم خود آگاه و مطمئن هستید، این شغل میتواند فرصتی مناسب برای شکوفایی شما شود. شما با اشتراک گذاشتن متون خود در پیجهای اینستا، سایتها و یا پلتفرمهای متفاوت دیگر توانایی رسیدن به درآمد را دارید.
3.ترجمه
این شغل به دانشجویان امکان میدهد تا در کنار تحصیل، به کسب درآمد رسیده و تجربه کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود را بدست آوردند. از مزایای این شغل میتوان به انعطاف پذیری، افزایش مهارتهای زبانیَ، افزایش رزومه،یادگیری در حین کار و .. اشاره کرد. شما با یادگیری اصول ترجمه، استفاده از منابع آنلاین، ایجاد یک رزومه قوی و ارتباط با شرکتهای ترجمه، کار خود را آغاز میکنید.
4.طراحی گرافیک
افراد گرافیست اغلب افرادی خلاق هستند که برخی از آموزشهای طراحی، بصری را در مدرسه، دانشگاه و یا در دورههای خاص با کسب گواهینامههای تخصصی گذراندهاند. البته که اکثر آموزشها در شغل گرافیست بر اثر تجربه فرد اتفاق میافتد. علاوه بر این موارد اکثر این افراد به صورت مستقل کار میکنند و اغلب آنها دربرگیرنده کارهای متنوعی هستند.
5.مشاوره تحصیلی
مشاوران تحصیلی، نیازها، استعدادها، علایق و اهداف فردی دانشجویان را در تصمیمگیریهای مهم تحصیلی راهنمایی کرده که خدمات بیشتر آنها شامل انتخاب رشته و گرایش تحصیلی، برنامه ریزی درسی، ارتقاء مهارتهای مطالعه، مدیریت استرس و اضطراب، حل مشکلات تحصیلی، ارتباط با اساتید و مراکز آموزشی و … است.از نقشهای مهم مشاوران میتوان به شناسایی نقاط قوت و ضعف دانشجو، راهنمایی در انتخاب منابع آموزشی مناسب، ایجاد انگیزه و هدفگذاری تحصیلی، تقویت مهارتهای حل مسئله و تصمیم گیری اشاره کرد.
5. تدریس خصوصی
تدریس خصوصی یکی از بهترین گزینهها برای دانشجویان است، چراکه انعطاف زمانی خوبی داشته و تعهدی از شما برای کار کردن در تمامی سال گرفته نمیشود. شما با توجه به شرایط خود میتوانید در کلاسهای خود حضور پیدا کنید و یا هر وقت بخواهید میتوانید به صورت موقت تدریس خصوصی را کنار بگزارید و به کارهای دیگر برسید. یکی از نکتههای مهم و قابل توجهی که در این شغل وجود دارد این است که نیاز به تخصص، سوابق کاری، سوابق بیمه و .. ندارد. فقط کافیاست دروسی را انتخاب کنید که خودتان به آن علاقه دارید و به صورت 100 درصدی روی آن درس تخصص دارید.
6.فروشندگی:
فروشندگی هم مانند سایر شغلهای دیگر برای افراد دانشجو مناسب است؛کار کردن در دوران تحصیل میتواند دشوار باشد اما انتخاب شغلهای پاره وقت میتواند برای چنین افرادی بسیار کارآمد باشد. معمولا بوتیکها،کتاب فروشیها، باشگاههای ورزشی،رستورانها،آبمیوه فروشیها،کتابخانهها و … به افرادی نیامند هستند که بتوانند به صورت پاره وقت مشغول به کار شوند.
7.ادمین
ادمینی به دلیل انعطاف پذیری در زمان و امکان دورکاری، به خوبی با برنامه درسی دانشجویان سازگار بوده و یک شغل مناسب برای این افراد به شمار میرود. مواردی که قبل از شروع کار میتوان به آن اشاره کرد این است که فرد باید با انتخاب پلتفرم مناسب، آموزش، برنامهریزی و ارتباط درست با کارفرما راه ابتدایی کار را در پیش گیرد.
8.پرستاری و یا نگهداری از کودک:
وبسایتها و اپلیکیشنهای کاریابی، مراکز خدمات پرستاری،معرفیهای دوستان و آشنایان میتواند به شما در زمینه پیدا کردن این شغل کمک کند. این شغل زمانی برای افراد دانشجو مناسب به شما میرود که فرد به درستی برنامهریزی داشته باشد و مهارتهای لازم را برای این شغل کسب کند. کسب درآمد، تنوع،انعطاف پذیری از مزایای این کار هستند.
9.فعالیت در یوتیوب:
شما با ساختن ویدئوهایی که محتوای جذاب و آموزندهای که دارند، میتوانید مخاطبان بسیاری را جذب کنید. این شغل دانشجویی علاوه بر جذابیتی که دارد، به آگاهی و رزومهای که میخواهید در آینده بسازید بسیار کمک خواهد کرد.
10. مراقبت از حیوانات خانگی
نگهداری و مراقبت از حیوانات خانگی میتواند یک شغل پاره وقت مناسب برای افراد دانشجو باشد. این کار به دانشجویان این فرصت را میدهد که آنها در کنار تحصیل با حیوانات ارتباط داشته و مسئولیت پذیری خود را افزایش دهند و در کنارش به کسب درآمد برسند. انواع فعالیتهایی که در این زمینه میتوان انجام داد، خدمات نظافت حیوانات، پیاده روی با سگ، آموزش اطلاعت پذیری حیوانات، نگه داری آنها در منزل و … است.
سخن پایانی
شغلهای دانشجویی فقط برای کسب درآمد نیستند؛ بلکه فرصتی هستند برای یادگیری مهارتهای واقعی زندگی، مدیریت زمان، ارتباط مؤثر با دیگران و ساختن آینده شغلی . مهم نیست کاری که انجام میدهید کوچک یا بزرگ باشد، مهم این است که شروع کنید و از آن یاد بگیرید. حتی یه تجربه ساده میتواند راههای بزرگی را به روی شما باز کند.