چگونه به آرامش درونی برسم؟{آرامش درونی چیست ؟+راه افزایش آن}

چگونه به آرامش درونی برسم؟{آرامش درونی چیست ؟+راه افزایش آن}

هر انسانی برای اینکه بتواند با چالش‌های زندگی کنار بیاید نیازمند یک سری عواملی است که که شرایطی را برای روبرو شدن با چالش‌ها برای او مهیا کند. قسمتی از این عوامل درونی است که ما در غالب آرامش درونی آن را در نظر می‌گیریم. آرامش درونی شاخصه های متفاوتی دارد و برای هر کسی به صورت یکسان شناخته نمی‌شود. در واقع آرامش درونی چیزی نیست که همه افراد برای آن یک معیار مشخصی داشته باشند اما ما در این مقاله به انواع آرامش درونی، چگونگی رسیدن به آرامش را از زبان بزرگترین استاد متافیزیک می‌پردازیم.

آرامش درونی چیست؟

 آرامش درونی چیست؟

آرامش درونی حالتی است که فرد علی‌رغم عوامل استرس‌زا، از آرامش جسمی و روحی بهره می‌برد. رسیدن به شادی، احساس رضایت و سعادت مستلزم داشتن آرامش درونی است. در واقع اینکه شرایط پیش روی شما چقدر ممکن است چقدر سخت بنطر برسد، مهم نیست! زیرا دستیابی به آرامش درونی نیازمند نبود مشکل یا تعارض در زندگی شما نیست. چراکه همه‌ی افراد در زندگی خود با چالش‌هایی مواجه می‌شوند و باید خود را برای آن آماده کنند.

چگونه به این آرامش درونی دست پیدا کنیم؟

در زندگی تمامی افراد چالش‌ها و دردسرهایی مشاهده می‌شود که هر فرد باید آن را بپذیرد و در تکاپوی از بین بردن آن باشد. شاید در این شرایط رسیدن به آرامش کمی چالش برانگیز باشد اما روش‌های متفاوتی برای به وجود آمدن آن و تقویتش وجود دارد. این روش‌ها می‌تواند شامل مدیتیشن، ذهن‌آگاهی، مدیریت افکار محدودکننده و منفی و ایجاد یک لایف استایل سالم باشد. شما قطعا با پیروی و به‌کارگیری این رو‌ش‌های گفته شده، می‌توانید به بهود وضعیت زندگی خود و کاهش استرس و اضطراب‌تان کمک کنید. همچنین یک سری راهکار دیگری هم وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

  1. گوش دادن به موسیقی آرام
  2. تنفس عمیق
  3. پیاده‌روی
  4. رفتن به طبیعت
  5. پذیرفتن و انعطاف پذیری در همه‌ی مسائل زندگی
  6. وقت گذراندن با حیوانات
  7. خندیدن
  8. صادق بودن
  9. داشتن هدفی مشخص
  10. رها شدن از موارد بیهوده
  11. سرزنش نکردن خود
  12. مهربان بودن
  13. مقایسه نکردن
  14. پیدا کردن ارزش‌های واقعی در زندگی
  15. تقویت احساس ارزشمندی
راه افزایش آرامش درونی

 دستیابی به آرامش درونی از چه اهمیتی برخوردار است؟

ذهن و روح ما جزء مواردی هستند که همیشه در هر شرایطی به کمک ما می‌آیند به طوریکه در سخت‌ترین لحظات و در طاقت فرساترین موقعیت‌ها همراه ما هستند و به ما یاری می‌رسانند. پس مهم است که بتوانیم شرایطی را برای آن‌ها مهیا کنیم که در حالت آرامش به سر ببرند یا بهتر بگوییم به آرامش درونی برسیم. در این صورت ما لطف بزرگی در حق خودمان می‌کنیم و باعث می‌شویم که آن‌ها کارایی بهتر و بیشتری در شرایط مختلف داشته باشند. مهیا کردن این آرامش مزایای دیگری را هم در بردارد مانند:

  1. باعث بهبود عملکرد‌هایمان می‌شود
  2. مسیر پیش رو را بهتر بررسی می‌کنیم
  3. باعث کاهش سطح استرس و اضطراب می‌شود
  4. انرژی را افزای می‌دهد
  5. نسبت به گذشته بهتر می‌توانیم هیجانات خود را کنترل کنیم
  6. احساس شادی و رضایت ما از زندگی را تجربه می‌کنیم
  7. دیگر تحت تاثیر حرف‌های منفی دیگران قرار نمی‌گیریم
  8. مهارت همدلی و همراهی را تقویت می‌شود
  9. تمرکز بهتری خواهیم داشت
  10. می‌توانیم بدون توجه به هیجانات منفی عمل کنیم
  11. خواب بهتر و عمیق‌تری را تجربه می‌کنیم
  12. در مسیر خودشکوفایی قرار می‌گیریم

بیشتر بخوانید: چگونه پولدار شوم؟

چگونه به آرامش درونی برسم؟{آرامش درونی چیست ؟+راه افزایش آن}

 آرامش در لحظه است!

آرامش در لحظه است، نه در گذشته و نه در آینده؛ آرامش جزئی از زمان حال است. آرامش جزئی از آن لحظه است که هیچ احساس خاصی را تجربه نمی‌کنیم. می‌توان گفت آرامش فاصله بین دو احساس است. آرامش را باید یک لحظه در نظر گرفت نه یک احساس. آرامش تا زمان تجربه کردن احساس بعدی وجود خواهد داشت و به محض رخ دادن آن احساس از بین خواهد رفت! بهتر است با این واقعیت کنار بیاییم که آرامش موقتی است  درست مانند تمام احساساتی که در دنیای درونمان تجربه می‌کنیم و تمامی موقعیت‌هایی که در دنیای بیرون برایمان اتفاق می‌افتد. پس یعنی همه‌چیز موقت بوده و بهتر است با این حقیقت مبارزه نکنیم. وقتی به دنبال آرامش در آدم‌های اطراف خود و یا در روابط‌مان می‌گردیم قطعا خسته خواهیم شد چراکه که نمی‌توان آرامش را در انسان‌ها، روابط و یا موقعیت‌های دیگر پیدا کرد. آرامش به توسط خود به وجود می‌آید. عمیق است اما کوتاه!

مثال:

اگر دقت کرده باشید وقتی آرامش را تجربه می‌کنیم ضربان قلبمان آرام‌تر می‌شود، نفس‌های بهتری می‌کشیم و عضلات بدنمان شل می‌شود و از همه مهم‌تر فکرمان در زمان “حال” قرار می‌گیرد.

ارتباط آرامش درونی با صلح با خودمان

آرامش درونی یکی از نیازهای اساسی انسان در زندگی امروزی‌ست؛ چیزی فراتر از نداشتن استرس یا دغدغه. آرامش واقعی، حالتی از ثبات، رضایت و تعادل درونی‌ست که باعث می‌شود در دل شلوغ‌ترین روزها هم احساس امنیت کنیم. اما این آرامش درونی زمانی به‌دست می‌آید که قبل از هر چیزی، با خودمان به صلح برسیم. منظور از صلح با خود، پذیرش تمام ابعاد وجودی ماست؛ هم نقاط قوت و هم ضعف‌ها، هم گذشته‌ای که شاید پُر از اشتباه بوده و هم آینده‌ای که هنوز نامعلوم است…

یکی از دلایل مهم نداشتن آرامش درونی

وقتی انسان با خودش درگیر می‎شود، دائماً خود را قضاوت می‌کند، از گذشته‎اش پشیمان می‎شود و یا مدام نگران و درگیر آینده است. این افکار فرد باعث می‌شود ذهن‎اش بی‌قرار بماند و احساس آرامش را تجربه نکند. اما زمانی که یاد می‌گیرد خودش را همان‌طور که هست بپذیرد و سرزنش نکند، ذهنی سبک‌تر و آرام‌تر دارد. صلح با خود به فرد کمک می‌کند تا با اشتباهاتش مهربان‌تر برخورد کند، به جای انکار یا فرار، با آن‌ها مواجه شده و رشد کند.

در نهایت فراموش نکنید که، آرامش از درون شما جوانه می‌زند و به تمام جنبه‌های زندگی‌تان سرایت می‌کند. پس اگر به دنبال آرامش درونی هستید، از همین جا شروع کنید: از آشتی با خودتان، از پذیرش بی‌قید و شرطِ خودتان…

افزایش آرامش روانی و دورنی

 سخن پایانی

وقتی به آرامش درونی دست پیدا کنیم تمامی کارهایمان را به صورت هوشیارانه انجام می‌دهیم، دیگر به نگرانی‌های بی‌خود و نابه جا فکر نمی‌کنیم و نسبت به آن‌ها بی اعتنا می‌شویم. آرامش درونی باعث می‌شود بر لحظه حال تمرکز کنیم؛ به این توجه کنیم که در حال حاضر چه بویی را استشمام می‌کنیم یا چه چیز‌هایی را می‌بینیم. به صورت کلی در حالت آرامش فکرمان از هر افکاری خاموش می‌شود.