شغل پردرآمد با سرمایۀ کم برای روستاییان (10شغل پرسود)

شغل پردرآمد با سرمایۀ کم برای روستاییان (10شغل پرسود)

تصور بسیاری از افراد این است که به‌دلیل امکانات محدود روستا، امکان درآمدزایی در روستاها وجود ندارد اما واقعیت این است که با توجه به‌اینکه بیشترین حجم محصولات غذایی در این مناطق تولید می‌شوند، چنانچه افراد بتوانند فعالیت‌های مفیدی در روستا داشته باشند، به درآمدزایی فوق‌العاده‌ای خواهند رسید. راه‌اندازی کسب‌وکار در روستاها مزایای زیادی دارد که از جمله فواید آن می‌توان به عدم وجود رقابت و ایجاد شغل برای دیگران اشاره کرد؛

در ادامۀ این مقاله سعی داریم تعدادی از کسب‌وکارهای زودبازده که می‌توانید در روستا راه‌اندازی کنید را معرفی کنیم:

مشاغل مناسب روستاییان

 

آیا مشاغل پر درآمد در روستا نیاز به سرمایۀ اولیه دارند؟

اگر ساکن روستاهای زیبای ایران هستید، می‌توانیم این خبر خوب را به شما دهیم که به‌راحتی با راه‌اندازی کسب‌وکارهایی مانند پرورش قارچ، زنبورداری و موارد این چنینی می‌توانید به درآمدی تا حدود 500 میلیون تومان برسید. همانطور که بیان کردیم راه‌اندازی کسب‌وکار در روستاها دارای مزیت‌هایی نسبت به شهر است چرا که در روستا به سرمایه ی کمتری برای راه اندازی یک شغل نیاز دارید؛ نیروی کار ارزان‌تراست و استفاده از تسهیلات از طرف سازمان‌ها و ارگان‌ها به کارآفرینان روستایی هم می‌تواند از جمله مزیت‌های شما باشد. مشاغلی مانند پرورش ماهی، تولید عسل، عرقیات گیاهی، پروش دام و فرآورده‌های میوه‌ای با مدیریت درست می‌توانند به موفقیت و درآمدزایی قابل‌توجهی منجر شوند، اگر در روستا هستید و به‌دنبال ایده برای راه‌اندازی کسب‌وکار شخصی خود هستید، در ادامه همراه ما باشید.

بهترین مشاغل برای روستاییان

ایده‌‌های شغلی مناسب برای روستاییان

ایده‌های زیادی هستند که برای روستاییان و فضای روستا مناسب هستند؛ در این مقاله برخی از آن‌هارا به طور مختصر معرفی می‌کنیم:

پرورش قارچ:

با وجود اینکه در حال حاضر افراد زیادی در این زمینه مشغول به کارهستند، چرا که پرطرفدار و محبوب است، به همین دلیل برای این محصول همواره تقاضا وجود دارد. پرورش قارچ به عنوان یک مادۀ غذایی، سودآوری بالایی دارد؛ برای شروع و راه‌اندازی این کسب‌وکار، نیاز به سرمایۀ زیادی نخواهید داشت و پرورش قارچ حتی در فضای کوچک نیز امکان‌پذیر است همچنین برای رشد قارچ نیاز به زمان طولانی نیست و نیاز به تخصص و دانش زیادی هم ندارد.

پرورش گل‌وگیاه:

امروزه به‌دلیل تصفیۀ هوا و توجه به ایجاد حس آرامش و زیبایی در خانه‌، کافی‌شاپ، فروشگاه و … آمار استفاده از گل و گیاه در خانه‌ها افزیش یافته است، راه‌اندازی یک گلخانه می‌تواند شغلی با سرمایۀ کم برای روستاییان باشد چراکه فضای روستا شرایط ایده‌آلی برای پرورش گیاهان فراهم می‌کند، برای ایجاد این کسب‌وکار شما می‌بایست در رابطه با نوع گیاه و خاک، آب و هوای مناسب آن گیاه، شرایط رشد و قلمه زدن و تکثیر این گیاهان اطلاعات کافی داشته باشید؛ با کاشت گیاهان گران‌قیمتی مثل بابونه، اسطوخودوس و مریم‌گلی می‌توانید درآمد خوبی از این ایده به‌دست آورید.

مشاغل مناسب روستاییان

تولید عرقیات گیاهی:

این روزها با توجه به عوارض زیاد داروهای شیمیایی، داروهای گیاهی طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند؛ اگر این محصولات گیاهی کیفیت عالی هم داشته باشند، به‌راحتی و به‌سرعت می‌توانید از این طریق درآمد کسب کنید؛ برای اجرای این ایده نیاز به سرمایۀ کمی خواهید داشت و طی مدت زمان کوتاهی می‌توانید کسب درآمد داشته باشید، این ایده نیاز به تخصص زیاد و پیچیده‌ای ندارد. شما می‌توانید با قیمت مناسب گیاهان مختلف را خریداری کرده و سپس به تولید عرقیات یا گلاب باکیفیت بپردازید.

پرورش دام و فروش محصولات جانبی:

فایده و سود پرورش دام به فروش گوشت آن جاندار ختم نمی‌شود. شما با پرورش دام‌هایی مانند گاو، مرغ و گوسفند، علاوه بر گوشت می‌توانید از پشم، چرم، شیر، لبنیات و کود این حیوانات هم استفاده کنید؛ بنابراین پرورش دام می‌تواند یک ایدۀ پرسود برای روستاییان باشد. برآورد سرمایۀ این ایده بستگی به نوع دام و خوراک آن دارد، در این ایده بازگشت سرمایه سریع اتفاق خواهد افتاد و مقاومت زیاد این دام‌ها در برابر بیماری می‌تواند از مزایای این کسب‌وکار باشد.

پرورش ماهی:

چنانچه در روستایی زندگی می‌کنید که به منابع آب کافی دسترسی دارید، ایدۀ پرورش انواع ماهی می‌تواند ایده‌ی خوبی برای شما باشد؛ محیط روستاها معمولا فضای خوبی برای پرورش انواع ماهی‌ها است البته منظور ما از پرورش ماهی در محیط مصنوعی و حوض‌ها است. نکتۀ قابل توجه اینکه برای انتخاب نوع ماهی حتما بررسی کنید و بازار عرضه و تقاضا را بسنجید و ماهی را تولید کنید که بیشترین میزان تقاضا را دارد، اگر در ابتدا تعداد تولید ماهی کم است می‌توانید آن را به‌صورت مستقیم در بازار بفروشید.

بهترین مشاغل برای روستاییان

اقامتگاه بوم‌گردی:

مناطق روستایی ایران معمولا مورد توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی است. اگر روستای شما جاذبه‌های گردشگری زیادی داشته باشد، ما می‌توانید برای ساخت اقامتگاه‌های بوم‌گردی اقدام کنید و به گردشگران اجاره کنید. شما با بازاریابی و فعالیت در شبکه‌های مجازی می‌توانید گردشگران بیشتری را جذب کنید.

راه‌اندازی فروشگاه لوازم جانبی برای کشاورزی و باغداری:

با توجه به اینکه کشاورزی از اصلی‌ترین کسب‌وکارها در روستاها است، انواع کسب‌وکارهایی که در راستای کشاورزی هستند هم می‌توانند ایده‌های پرسود و عالی باشد. منظور از این کارها، خدماتی مانند فروشگاه بذر و کود، فروشگاه و تعمیرات ماشین‌های کشاورزی، مرکز خرید و فروش محصولات کشاورزی می‌باشد، درآمد این مشاغل متغیر است اما می‌تواند سالانه به بیش از 200 میلیون تومان هم برسد.

تولید انواع آرد:

روستاها به‌دلیل کشت محصولاتی مانند گندم، جو و ذرت محیط مناسبی برای تولید انواع آرد هستند. شما می‌توانید این محصولات را با قیمت مناسب از کشاورزان بخرید و آرد تولید کنید وآن را به بازارهای سراسر ایران ارسال کنید؛ درآمد سالیانۀ این ایده می‌تواند به بیش از 300 میلیون برسد، برای شروع هم تنها نیاز است با کشاورزان محلی ارتباط بگیرید و محصولات مورد نیاز را خریداری کنید.

تولید عسل:

شرایط طبیعی ایران به گونه‌ای است که کیفیت عسل تولید شده در ایران را زبان‌زد مردم جهان کرده است. شما با سرمایۀ کم می‌توانید تولید عسل، موم و ژل رویال را شروع کنید. با توجه به سود و فایدۀ زیاد این محصول طرفداران زیادی دارد و سودآوری بالایی برای تولیدکنندگان به ارمغان می‌آورد. زنبورداری نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد و اگر قصد دارید در این مسیر گام بردارید می‌بایست ابتدا دانش لازم را کسب کنید.

خدمات حمل‌ونقل:

در برخی از روستاها هنوز وسیلۀ حمل‌ونقل برای رفت و آمد به خارج از روستا وجود ندارد. سرمایه‌ای که برای شروع این ایده نیاز دارید به اندازۀ خرید وسایل نقلیه می‌باشد. شما می‌توانید اتومبیل‌های محلی را اجاره کنید یا اتومبیل‌های دست‌دوم بخرید و کار خود را شروع کنید. با توجه به اینکه سطح درآمد مردم روستا زیاد نیست، دقت داشته باشید که کرایه‌ای که برای خدمات خود درنظر می‌گیرید برای روستاییان مناسب باشد.

مشاغل پر درآمد روستایان

 

سخن پایانی

برای راه‌اندازی ایده در روستاها ایده‌های زیادی وجود دارد اما شما باید ایده‌ای را انتخاب کنید که هماهنگ با شرایط روستای شما و نیاز مردم آن باشد؛ اکثر این ایده‌ها نیاز به سرمایۀ زیادی ندارند؛ اما به‌طور کلی اگر برای را‌ه‌اندازی ایده‌ای نیاز به سرمایه دارید می‌توانید به بانک‌های مختلف مراجعه کنید. جهاد کشاورزی، جهاد سازندگی و کمیته امداد امام خمینی وام‌های خوبی را برای کارآفرینی در روستاها اختصاص می‌دهند که می‌تواند مشکل کمبود سرمایۀ شما را حل کند؛ امیدواریم با استفاده از این ایده‌ها بتوانید به یکی از موفق‌ترین کارآفرینان در روستا تبدیل شوید.

‫5/5 ‫(1 نظر)