درآمد شغل رشته فیزیوتراپی در ایران(بازارکار+مزایا+معایب)
اگر شما به دنبال رشتهای با پرستیژ هستید که آینده و بازار کار آن تضمین شده باشد به شما پیشنهاد میکنیم رشته فیزیوتراپی را انتخاب نمایید. فیزیوتراپی یک رشته از علوم توانبخشی هست که به حرکت و سلامتی انسان میپردازد. در این مقاله در مورد رشته فیزیوتراپی و همچنین بازار کار این رشته صحبت خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: چگونه پولدار شوم؟
آنچه در این مطلب خواهید آموخت...
معرفی رشته فیزیوتراپی
فیزیوتراپی جزو رشتههای کارشناسی و زیرگروه شاخه تجربی است. طول دوره تحصیلی این رشته 4 سال است. برای قبولی در رشته فیزیوتراپی باید در کنکور تجربی شرکت کنید. فیزیوتراپی، یکی از رشتههای توانبخشی نیز محسوب میشود که توسط حرکات فیزیکی، به درمان بیماران و بهبود معلولین تا حد ممکن میپردازد. هدف از ارائه این رشته در دانشگاهها، تربیت متخصصانی است که بتوانند طبق دستورات پزشک، به درمان فیزیکی بیماران بپردازند.
تخصصهای رشته فیزیوتراپی
فیزیوتراپیستها عمدتا در موارد زیر به بیماران کمک میکنند:
* مشکلات ارتوپدی: این مورد برای افرادی است که مشکلات مفصلی، عضلانی، استخوانی و موارد مشابه دارند که یا دچار آسیب شدهاند یا جراحی را پشت سر گذاشتهاند.
* مشکلات عصبی: برای کمک به کسانی است که سکته مغزی؛ بیماریهای دستگاه عصبی مثل پارکینسون، آسیبهای نخاعی و عصبی مثل سیاتیک و غیره دارند.
* مشکلات سالمندی: این مورد برای بهبود مشکلات تحرک سالمندان که بخاطر بیماریهای مختلف یا کهولت سن ایجاد میشود کاربرد دارد.
* مشکلات قلبی، عروقی و ریوی: افرادی که دچار این بیماری هستند، ممکن است در حفظ تعادل و استقامت خود مشکل داشته باشند.
* فیزیوتراپی کودکان: این مورد با مسائل خاص کودکان مانند: مشکلات رشد و غیره سروکار دارند.
* مراقبت از زخم: فیزیوتراپیست با بهبود روند گردش خون و اکسیژن رسانی به بافتها به تسریع بهبود آنها کمک میکند.
* درمانهای دهلیزی: در این مورد به افرادی که بیماریهای گوش داخلی دارند و در تعادل دچار مشکل هستند کمک خواهد شد.
* درمان احتقانزدا: برای کمک به تخلیه لنف و مایعهای جمعشده در بدن است.
درآمد رشته فیزیوتراپی:
استخدام کارشناس فیزیوتراپی در بخشهای مختلف انجام میشود. در صورتی که از طریق استخدام دستگاههای دولتی مثل: استخدام دانشگاههای علومپزشکی وارد بخشهای دولتی شوند، حقوق و دستمزد آنها طبق قانون کار پرداخت خواهد شد. اما درآمد فیزیوتراپیستها به اعداد و ارقام قانونی محدود نمیشود. آنها میتوانند با کار در بخشهای خصوصی، بر اساس حوزهکاری، تجربه و تخصصی که دارند درآمدهایی بسیار بالایی داشته باشند. میزان درآمد این شغل در ایران به طور متوسط 10 میلیون تومان است. افرادی که مراکز فیزیوتراپی دارند میزان درآمد بیشتری نیز بدست میآورند. در حال حاضر مراکزی هستند که ماهانه حدود 70 میلیون نیز درآمد دارند.
عوامل تاثیرگذار بر درآمد فیزیوتراپیستها:
در واقع، درآمد فیزیوتراپیستها نه تنها به تجربه و مهارت فردی بستگی دارد، بلکه عوامل مختلفی میتواند بر آن نیز تاثیرگذار باشد. در ادامه چند مورد را به شما معرفی خواهیم کرد:
– سطح تجربه و تخصص
– نوع محل کار
– محل جغرافیایی
– شیوههای درمانی و تجهیزات مورد استفاده
– شهرت و نام تجاری شخصی
– نوع بیمه و قراردادها
درآمد و حقوق رشته فیزیوتراپی در دنیا:
متوسط حقوق سالانه | نام کشور |
88،880 دلار | ایالات متحده |
82200 دلار | سوئیس |
64000دلار | نیوزیلند |
63،400 دلار | نروژ |
63،300 دلار | استرالیا |
راه افزایش درآمد فیزیوتراپ ها
برای افزایش درآمد یک فیزیوتراپ، ایدههای زیر میتوانند بسیار کاربردی و قابل اجرا باشند. این راهکارها خلاقانه طراحی شدهاند تا شما را از روشهای کلیشهای دور کرده و فرصتهای جدید درآمدزایی ایجاد کنند:
۱. برگزاری کلاسهای گروهی تمرینات تخصصی
به جای تمرکز صرف بر جلسات انفرادی، میتوانید کلاسهای گروهی برای مشکلات خاص برگزار کنید. برای مثال:
- جلسات تمرینی برای کاهش کمردرد مخصوص کارمندان اداری.
- کلاسهای بازتوانی پس از زایمان برای مادران تازهکار.
این سبک جلسات، هزینه کمتری برای هر نفر دارد و در عین حال به دلیل تعداد بیشتر شرکتکنندگان، درآمد شما به طور کلی افزایش پیدا میکند. همچنین این کار باعث میشود افراد بیشتری با خدمات شما آشنا شوند.
۲. همکاری با باشگاههای ورزشی و مربیان خصوصی
با باشگاههای ورزشی، مربیان بدنسازی و حتی مراکز یوگا همکاری کنید. میتوانید خدمات خود را به ورزشکارانی که دچار آسیبدیدگی شدهاند یا نیاز به پیشگیری از آسیب دارند، ارائه دهید.
بهعنوان مثال، میتوانید بستههای بازتوانی و تمرینات پیشگیرانه طراحی کرده و در محیط باشگاهها به مشتریان معرفی کنید. این همکاریها به شما کمک میکند تا جامعه هدف خود را گسترش دهید.
۳. ایجاد خدمات آنلاین و تولید محتوا
- مشاوره آنلاین: بسیاری از افراد به دلیل مشغله یا فاصله زیاد، امکان مراجعه حضوری ندارند. شما میتوانید جلسات مشاوره آنلاین برای ارزیابی مشکلات و ارائه برنامههای تمرینی برگزار کنید.
- فروش ویدیوهای آموزشی: ویدیوهای آموزشی کوتاه برای حل مشکلات رایج مثل گردندرد ناشی از کار طولانی با کامپیوتر یا موبایل تولید کنید و آنها را به فروش برسانید. این کار به شما امکان میدهد تا حتی بدون حضور فیزیکی درآمدزایی کنید.
۴. ارائه محصولات مکمل و ابزارهای سفارشی
- فروش محصولات کمکی: میتوانید محصولاتی مثل بالشهای طبی، کشهای تمرینی یا ابزارهای فیزیوتراپی را تهیه کرده و به بیماران خود ارائه دهید.
- بستههای درمانی شخصیسازیشده: با طراحی بستههای شامل ابزارهای کمکی و تمرینات خاص، نیازهای بیماران را به طور کامل پوشش دهید. حتی میتوانید این خدمات را بهصورت اشتراکی ارائه دهید.
این اقدامات نه تنها به افزایش درآمد شما کمک میکنند، بلکه ارزش بیشتری برای بیمارانتان ایجاد میکنند و رضایت آنها را افزایش میدهند. با اجرای این ایدهها، میتوانید هم کسبوکارتان را توسعه دهید و هم تاثیر بیشتری در بهبود زندگی افراد بگذارید.
مزایا و مشکلات رشته فیزیوتراپی:
هر کس نسبت به محل کار و شرایطی که در آن قرار گرفته است نظر متفاوتی در مورد این رشته دارد. در ادامه شما را با مزایا و معایب رشته فیزیوتراپی آشنا خواهیم کرد:
* مزایا رشته فیزیوتراپی:
رشته فیزیوتراپی یکی از رشتههایی است که پتانسیل بالایی برای کسب درآمد دارد. این رشته در همه جوامع با هر ویژگی سنی متقاضی دارد و حوزههای تخصصی آن هم گسترده است. بنابراین افراد میتوانند در بخش مورد علاقه خود فعالیت کنند. آنها میتوانند مستقل کار کنند و ساعت کاری شناوری داشته باشند.
* معایب رشته فیزیوتراپی:
فیزیوتراپی حتما نیاز به تحصیلات دانشگاهی دارد و به صورت تجربی قابل قبول نیست. ممکن است فیزیوتراپیست مجبور باشد ساعتهای طولانی سرپا بایستد یا به بیماران کمتوان کمک کند یا وسایل سنگینی را بلند نماید. یکی دیگر از سختیهای رشته فیزیوتراپی این است که با چالشهای بسیاری روبهرو میشوید، به طور مثال ممکن است فرد بیمار روزی بیحوصله باشد و فیزویتراپیستها باید با اخلاق بیمار کنار بیایند. همچنین گاهی آنها در معرض انتقال بیماریهایی همچون عفونتهای مسری از بیماران قرار میگیرند.
دوره رایگان پولسازی دکتر محمد بصیری
داشتن درآمد یکی از دغدغههای است که هر فرد حداقل یکبار به آن فکر کرده است. پس اگر در زندگی حتی یکبار هم این چالش را داشتهاید پیشنهاد ما به شما شرکت در دوره پولسازی رایگان است. دوره رایگان پولسازی مختص کسانی است که میخواهند به صورت آگاهانه به درآمد بالایی برسند و برای رسیدن به موفقیت گامهای موثر و کاربردی بردارند. با شرکت در دوره پولسازی شما عوامل و نکات کلیدی در انتخاب شغل و راههای ارتقا در حرفه خود را به صورت کاملا رایگان آموزش خواهید دید.
دوره پولـسازی محمّد بصــــیری
این هشت جلسه بهمنظور فراهم کردن پایهای قوی برای شما ضبط شده است. هدف اصلی ما این است که به شما یادآوری کنیم محمّد بصیری در هر شرایطی با آموزشهای رایگان در کنار شماست.
همین حالا شروع کنید و گامهای نخستین را به سوی موفقیت بردارید!
وظایف فیزیوتراپیست:
فیزیوتراپیستها وظایف بسیار متعددی دارند که یکی از این وظایف، درمان مشکلات مربوط به جسم و فیزیک است. افرادی که مشکلات گرفتگی عظلات دارند برای تقویت عظلات خود به سراغ فیزیوتراپیست میروند تا فیزیوتراپ مشکل آنها را حل کند. در ادامه شما را با وظایف یک فیزیوتراپ آشنا خواهیم کرد:
– تشخیص محدودیتهای حرکتی و جسمانی بیماران
– ارائه خدمات درمانی به بیماران
– آموزش و توصیههای مناسب برای بیماران
– آموزش حرکتهای فیزیوتراپی به بیماران
– بررسی روند پیشرفت و بهبود بیماران
– استفاده از دستگاههای مختلف فیزیوتراپی
– انجام حرکتهای فیزیوتراپی مانند: ماساژدادن و …
بررسی بازار کار رشته فیزیوتراپی درایران:
آینده رشته فیزیوتراپی هم در ایران و هم در سایر کشورها چشمگیر است. در حال حاضر اکثر جوامع کارهایشان با کامپیوتر پیش میرود و به همین دلیل افراد زیادی با مشکلات کم تحرکی دست و پنجه نرم میکنند. اگر به این موضوع مسائل اجتماعی مانند پیرشدن جمعیت را اضافه کنیم میبینیم بازار کار فیزیوتراپیستها درآینده بازار کار مطلوبی خواهند داشت. فارغالتحصیلان رشته فیزیوتراپی میتوانند در: درمانگاههای دولتی، مراکز توانبخشی، بخشهای خصوصی و یا مرکز فیزیوتراپی خودشان مشغول شوند.
سخن پایانی:
در نهایت، درآمد شغل فیزیوتراپی با وجود چالشهای مالی که در آن وجود دارد، همچنان یکی از حرفههای سودآور و پرتقاضا در حوزه بهداشت و درمان به شمار میرود. اگر به کمک به دیگران و کار با بیماران علاقه داشته باشید، رشته فیزیوتراپی میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. امیدواریم مطالبی که در این مقاله بیان کردیم مورد پسند شما عزیزان قرار گرفته باشد.