کارما و دارما چیست؟ تاثیر فوق العاده هرکدام+تفاوت آن ها

کارما و دارما چیست؟ تاثیر فوق العاده هرکدام+تفاوت آن ها

در این مقاله سعی بر این داریم شما را با مفهوم کلمۀ کارما و دارما آشنا کنیم و همچنین تفاوت بین این دو را مورد بررسی قرار دهیم. کارما و دارما دو موضوع متفاوت هستند که برای تشخیص آن‌ها ابتدا باید با مفهوم این دو کلمه آشنا شوید.

آنچه در این مطلب خواهید آموخت...

قانون کارما و دارما

دارما چیست؟

در هندوگرایی، مفهوم دارما به معنای وظیفه و رسالت هر فرد در زندگی تعبیر می‌شود. در زبان‌های هندی معاصر، بیشتر به معنای کیش و آیین افراد به کار می‌رود. واژه دارما از ریشه هندوایرانی «دار» به معنای داشتن نشأت گرفته و به لحاظ لغوی به معنای «برپادارنده» است. در واقع، دارما نه‌تنها به وظایف اخلاقی و اجتماعی اشاره دارد، بلکه نقش مهمی در شکل‌گیری هویت و مسیر زندگی هر فرد ایفا می‌کند.

 قوانین بنیادی دارما:

قوانین دارما وظیفه‌ای است که شما می‌بایست آن را در طول زندگی انجام دهید.

دارما 10 قانون بنیادی دارد که شامل: ( راستگویی، صبر، پرهیز از خشم، تقوا، پاکیزگی، کنترل حواس، دانش، منطق، بخشش و شفقت) است.

1) راستگویی ( ساتیا): می‌بایست همیشه تحت هر عنوان حقیقیت را بازگو کنید و از پنهان کاری بپرهیزید.

2) صبر ( دهریتی): همواره باید در آرامش باشید و از هیچ موضوعی نهراسید.

3) پرهیز از خشم: باید خشم خود را کنترل کنید تا زندگی شما را مختل نکند.

4) تقوا (داما): هر چقدر در زندگی صبر پیشه کنید بهترین موارد برایتان رخ می‌دهد.

5) پاکیزگی: باید ذهن، بدن و روح خود را پاکسازی کنید.

6) کنترل حواس: با کنترل احساسات خود کنترل زندگیتان را حفظ کنید.

7) دانش: سعی کنید همواره موضوعات جدید را آموزش ببنید و استعداد خود را مشخص کنید.

8) منطق: انجام کارهای زندگی‌تان را با فکر و عقل پیش ببرید و هیچ وقت از مسیر درست منحرف نشوید.

9) بخشش ( کشما): مواردی که شما را آزار می‌دهد و باعث ایجاد ناراحتی در شما می‌شود را رها کنید.

10) شفقت: توجه به رنج و تلاش برای کاهش آن را فراموش نکنید.

دارما همواره به اشخاص راه و رسم صحیح زندگی را بیان می‌کند تا به واسطۀ آن در جهان هستی زندگی ایده‌آلی را تجربه کنند. بعد از شناخت کلی در مورد دارما و قوانین آن، اکنون به تعریف واژۀ کارما می‌پردازیم.

کارما و دارما چیست

جنبه‌های اصلی دارما:

  1. وظیفه فردی: هر فرد باید وظایف و مسئولیت‌های خاصی را در زندگی خود انجام دهد، که به نقش، سن و وضعیت اجتماعی او بستگی دارد.

  2. اخلاق و رفتار: دارما به اصول اخلاقی و راهنمایی‌هایی اشاره دارد که رفتار صحیح و نادرست را تعیین می‌کند.

  3. تعادل اجتماعی: دارما به حفظ تعادل و نظم در جامعه کمک می‌کند و افراد را به انجام کارهایی که به خیر عمومی منجر می‌شود، تشویق می‌کند.

  4. تحقق روحانی: در سطوح عمیق‌تر، دارما به مسیر روحانی و رشد فردی نیز اشاره دارد، جایی که فرد باید به دنبال تحقق خود و برقراری ارتباط با جهان هستی باشد.

راهنمایی برای پیدا کردن دارما:

1) در ابتدا می‌توانید با یک دفترچه یادداشت کوچک شروع کنید، غرایز و احساسات روزانه‌ای که شما را به سمت دارما هدایت می‌کند را ثبت کنید.

2) مدیتیشن یکی دیگر از راه‌کارهای موثر بر پیدا کردن دارما محسوب می‌شود، به این منظور روزانه این تمرین را انجام دهید. در حین انجام مدیتیشن ذهن خود را کنترل کنید تا به واسطۀ آن بتوانید انرژی خود را به بهترین نحو هدایت کنید و در نهایت باعث خلق هدف خود شوید.

3) سرگرمی های جدیدی را امتحان کنید، مواردی که احساس می‌کنید نسبت به آن‌ها در درونتان احساس کشش و رضایت دارید می‌تواند بخشی از دارمای شما باشد.

4) مراقب بدن خود باشید، بدن شما ابزاری است که انرژی الهی از طریق آن هدایت می‌شود،  بنابراین شما همواره باید از آن مراقبت کنید. به این منظور زمانی را در طبیعت وقت بگذرانید و روزانه 5 دقیقه زیر نور خورشید قرار بگیرید تا بتوانید با کائنات ارتباط برقرار کنید.

فرق دارما و کارما

چگونه می‌توان در زندگی پرمشغله امروزی به دارما پایبند بود؟

1. تعیین اولویت‌ها:

  • شناسایی ارزش‌ها: بدانید چه چیزهایی برای شما مهم است و بر اساس آن‌ها اولویت‌های خود را تعیین کنید.
  • مدیریت زمان: با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از ابزارهای مدیریت زمان، می‌توانید به وظایف مهم‌تری پرداخته و از وقت خود به بهترین نحو استفاده کنید.

2. ایجاد تعادل:

  • تعادل کار و زندگی: سعی کنید زمان مشخصی را برای کار و زمان دیگری را برای استراحت و فعالیت‌های شخصی اختصاص دهید.
  • فعالیت‌های خانوادگی و اجتماعی: به وقت‌گذرانی با خانواده و دوستان اهمیت دهید، زیرا این ارتباطات به شما کمک می‌کند تا احساس تعلق و حمایت کنید.

3. آگاهی از رفتارها:

  • خودآگاهی: در مورد انتخاب‌ها و رفتارهای خود آگاه باشید و سعی کنید تصمیماتی بگیرید که با اصول اخلاقی شما هم‌خوانی داشته باشد.
  • مدیتیشن و تمرین mindfulness: این تکنیک‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا در لحظه حاضر بمانید و ارتباط بهتری با خود و اطرافیان برقرار کنید.

4. خدمت به دیگران:

  • فعالیت‌های داوطلبانه: با شرکت در کارهای خیریه یا کمک به نیازمندان، می‌توانید به جامعه کمک کنید و احساس رضایت بیشتری داشته باشید.
  • کمک به همکاران: در محیط کار، همکاری و حمایت از همکاران می‌تواند حس همبستگی و مسئولیت‌پذیری را تقویت کند.

5. یادگیری و رشد شخصی:

  • آموزش مداوم: به دنبال یادگیری مهارت‌های جدید و توسعه فردی باشید. این کار نه‌تنها به بهبود خودتان کمک می‌کند، بلکه به دیگران نیز سود خواهد رساند.
  • توسعه مهارت‌های اجتماعی: با بهبود ارتباطات و مهارت‌های اجتماعی، می‌توانید به بهبود روابط خود با دیگران کمک کنید.

 

کارما چیست

کارما چیست؟

همۀ شما در زندگی واژۀ کارما را بارها شنیده‌اید و این را می‌دانید که همان چیزی که می‌‌کارید را در نهایت درو خواهید کرد. اما این تنها تعریف عامیانه واژۀ کارما محسوب می‌شود، کارما راهنمای جهان هستی است که بیانگر فاصلۀ بین شما و مسیر اصلی زندگی‌تان تعریف می‌شود. کارما از ترکیب نیت وعمل انسان به وجود می‌آید و به طور کلی چرخه علت و معلول را نشان می‌دهد. تاثیرات اعمال افراد به شکل یک انسان در زندگی آینده او دیده می‌شود و نتیجۀ مثبت یا منفی آن وابسته به اعمال فعلی او دارد. یکی از دلایل بروز اتفاقات مختلف وجود باورهای ذهنی و اعتقادهای شما است. وقتی موضوعی را باور داشته باشید احتمال رخ دادن آن در زندگیتان افزایش پیدا می‌کند، این موضوع در مورد کارما نیز صدق می‌کند. زمانی که شما به کارما اعتقاد قلبی داشته باشید درنهایت فرکانس اعمالتان به زندگی‌تان باز خواهد گشت.

کارما چیست

قانون کارما چیست؟

به احتمال زیاد تاکنون این جمله به گوش شما رسیده است که فلان شخص کارمای کارهای بد خود را دریافت می‌کند، یا وقتی انسانی ظالمی آسیب می‌بیند می‌گویند: نتیجۀ کارهای بد خود را دیده است و اصطلاح چوب خدا صدا ندارد را در مورد آن شخص بازگو می‌کنند. قانون کارما می‌گوید: هر عملی یک عکس العملی به دنبال خود دارد. یکی از قوانین مهم حاکم بر هستی قانون کارما و قانون جذب است. قوانین کارما چه شما بخواهید و چه نخواهید توسط کائنات اجرا می‌شوند. در ادامه به بررسی قوانین کارما می‌پردازیم:

1) قانون تشابه:

( هرچه بکارید، برداشت خواهید کرد) اصلی ترین قانون کارما، تشابه نام دارد که گاهی آن را قانون علت و معلول معرفی می‌کنند. تعریف سادۀ قانون تشابه این است که افکار و اعمال ما عواقبی خوب یا بد دارند. اگر خواهان آرامش، عشق و رونق در زندگی هستید باید رفتارهای هم‌سو با آن‌ها انجام دهید. طبق قانون کارما، کائنات همان‌ چیزی که به سمت آن‌ها ارسال کرده‌اید را به سوی شما بازمی‌گردانند. برای رسیدن به مواردی که خواهان آن‌ها هستید ابتدا باید همان موارد را خود ایجاد کنید.

2) قانون آفرینش:

زندگی کنونی شما و هر آن چیز که در اطراف شما وجود دارد توسط نیت خود شما پدید آمده است. هر آنچه در پیرامون خود مشاهده می‌کنید به بخشی از شما تبدیل می‌شود و این وظیفۀ شما است که بین پیرامون و درون خود هماهنگی برقرار کنید.

3) قانون تواضع:

برای تغییر وضعیت کنونی خود ابتدا باید به مرحلۀ پذیرش برسید، اگر در اطراف خود کسانی را که خصوصیات منفی دارند مشاهده می‌کنید به این علت است که همان خصوصیات منفی نیز در درون شما وجود دارد. اگر به جای تمرکزبر ایجاد تغییر خصوصیات منفی بر خود مسائل منفی متمرکز باشید در همان نقطه‌ای که هستید درجا می‌زنید. به این منظور برای تغییر شرایط سخت می‌بایست مشکلات و معضل زندگی خود را بپذیرید.

4) قانون رشد:

در نظر داشته باشید که تنها چیزی که ما بر آن کنترل داریم خود حقیقی‌مان است. طبق قانون کارما برای رشد خویش باید خودمان را تغییر دهیم نه شرایط و موضوعات پیرامون خود را! دنیای پیرامون شما زمانی تغییر می‌کند که شما نیز تغییر کنید.

5) قانون مسئولیت:

زمانی که در زندگی شما آشوبی ایجاد می‌شود نشان‌دهندۀ وجود آشوب در درون شما است. اگر قصد آن را دارید که زندگی خود را تغییر دهید ابتدا باید چارچوب ذهنی خود را تغییر دهید و مسئولیت هر آنچه در زندگی‌تان وجود دارد را بپذیرید.

6) قانون پیوند:

زندگی شما از گذشته تا کنون به صورت پیوسته به هم متصل هستند، کوچک‌ترین کاری که شما در زندگی انجام می‌دهید با بزرگترین کارهای شما پیوند دارند. بنابراین اگر خواهان خواستۀ متفاوت و خاص هستید می‌بایست تلاش کنید این پیوندها را تغییر دهید.

7) قانون تمرکز:

در طول زندگی هیچ‌گاه توجه و تمرکز کامل خود را بر یک موضوع واحد قرار ندهید. زمانی که به صورت متعادل تمرکز خود را بر خواسته‌هایتان می‌گذارید باعث خلق آن‌ها در زندگی‌تان می‌شوید، توجه داشته باشید اگرشما شخصی هستید که مدام افکار منفی در ذهنتان پرورش می‌دهید نباید انتظار رشد معنوی در زندگی داشته باشید. یادتان باشد قانون تمرکز یکی از ارکان اصلی است که به کارما قدرت می‌بخشد.

8) قانون بخشش:

بخشش یک فضیلت محسوب می‌شود به شرط آنکه مشتاق کمک به دیگران باشید، بخشش و گذشت تاثیر بسزایی در بهبود عزت نفس و اعتماد به نفس دارد. بدون داشتن ذاتی بخشنده رشد معنوی تقریبا غیرممکن است.

9) قانون تغییر:

تاریخ در صورت عدم تغییر مدام تکرار می‌شود و تنها تعهد آگاهانه نسبت به تغییر، در این مسیر موثر است. با انرژی مثبتی که به سمت جهان صادر می‌کنید می‌توانید زندگی سراسر آرامش را برای خود رقم بزنید.

10) قانون اینجا و اکنون:

با نگاه نا‌امیدانه به آینده و نگاه پشیمان نسبت به گذشته فرصت های طلایی زمان حال را از بین می‌برید، افکار و اعمال گذشته اجازه نمی‌دهد شما نسخۀ جدیدی از خود داشته باشید و فرصت رشد از شما گرفته می‌شود. به گذشته خود نگاه کنید و بررسی کنید که چه عواملی مانع حضور شما در اینجا و اکنون بوده است!

11) قانون صبر و پاداش:

تا کنون متوجه آن شده‌اید که برای رسیدن به هر موضوع ارزشمند می‌بایست مقداری تلاش را در نظر داشته باشید، پاداش اعمال شما تنها از طریق صبر و استقامت به دست می‌آید. به این منظور شما برای رسیدن به خواستۀ مطلوب خود باید آگاهانه صبور باشید.

12) قانون اهمیت و الهام:

هر چقدر برای کارهای خود انرژی بگذارید به همان اندازه  نتیجۀ آن را دریافت خواهید کرد. میزان عشق و علاقه‌ای که هر شخص برای هر چیزی به کار می‌برد موجب الهام‌بخشی و ایجاد انگیزه می‌شود که شخص با اجرا کردن آن خلقی ماندگار ایجاد می‌کند.

 

قانون کارما بر اساس نیت افراد عکس‌العمل نشان می‌دهد، همچنین زمانی که شما آغازگر یک عمل خوب یا بد هستید انرژی حاصل از اعمال شما در یک چرخه قرار می‌گیرد و بر اساس قانون کارما چندین برابر آن انرژی به سمت شما بازمی‌گردد. کارما نه تنها به رابطه بین عمل و پیامدها، بلکه به دلایل اخلاقی پشت عمل نیز توجه دارد.

کارما و دارما چیست؟ تاثیر فوق العاده هرکدام+تفاوت آن ها

چطوره می توان از اثرات منفی کارما جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از تأثیرات منفی کارما در زندگی آینده، می‌توانید به چندین راهکار توجه کنید:

1. آگاهی از اعمال و نیت‌ها

  • خودآگاهی: قبل از اقدام به هر عملی، نیت و انگیزه خود را بررسی کنید. سعی کنید اعمالی انجام دهید که از محبت، صداقت و همدلی نشأت می‌گیرند.
  • تجزیه و تحلیل رفتار: به رفتارهای خود دقت کنید و سعی کنید از الگوهای منفی پرهیز کنید.

2. انجام اعمال مثبت

  • خیرخواهی: به دیگران کمک کنید و در فعالیت‌های خیرخواهانه شرکت کنید. اعمال خوب به جمع‌آوری کارمای مثبت کمک می‌کند.
  • خودسازی: به دنبال یادگیری و رشد فردی باشید. مهارت‌های جدید یاد بگیرید و به بهبود خود بپردازید.

3. پذیرش و جبران

  • پذیرش مسئولیت: اگر از اقدامات گذشته خود پشیمان هستید، آنها را بپذیرید و مسئولیت آنها را بر عهده بگیرید.
  • جبران خطاها: در صورت امکان، سعی کنید به افرادی که به آنها آسیب رسانده‌اید، کمک کنید یا به نوعی جبران کنید.

4. مدیتیشن و تمرینات روحی

  • مدیتیشن: تمریناتی مثل مدیتیشن و یوگا می‌توانند به شما کمک کنند تا آرامش بیشتری پیدا کنید و با خودتان ارتباط بهتری برقرار کنید.
  • تفکر مثبت: سعی کنید نگرش مثبت داشته باشید و به خود و دیگران محبت کنید.

5. یادگیری از تجربیات

  • تجربه‌اندوزی: از هر تجربه، چه مثبت و چه منفی، یاد بگیرید و سعی کنید در آینده بهتر عمل کنید.

با پیروی از این راهکارها، می‌توانید به بهبود کارمای خود کمک کنید و از تأثیرات منفی آن در زندگی آینده جلوگیری کنید.

تفاوت بین کارما و دارما:

در حالی‌که کارما و دارما اغلب به جای یک‌دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند اما در باطن تفاوت‌هایی بین کارما و دارما وجود دارد. اکنون می‌خواهیم تفاوت بین این دو را با یک‌دیگر مورد بررسی قرار دهیم.

1) دارما به وظایف کلی شخص در طول زندگی اشاره می‌کند اما کارما به تعهدهای مثبت یا منفی که این اعمال ایجاد می‌کنند اشاره دارد.

2) دارما موردی است که برای رسیدن به آن یک عمر وقت بگذارید اما کارما لحظه به لحظه در حال تغییر است.

3) دارما بر نوع کارمای اعمال شما تاثیر بسزایی دارد.

4) دارما کاملا وابسته به زندگی فعلی شما است اما کارما از زندگی گذشته شما نشات می‌گیرد.

5) دارما بین افراد یک جامعه تفاوت قائل می‌شود اما کارما بین آدم‌ها فرقی نمی‌گذارد.

6) دارما نتیجۀ مشخصی ندارد اما کارما به این نظریه اشاره می‌کند که هر چه بکاری درو خواهید کرد.

دارما و کارما دو جز از اصول مهم زندگی انسان‌ها محسوب می‌شوند و بدون وجود این دو هیچ‌کس نمی‌تواند به رستگاری برسد. فرد در محدوده دارما، کارمای اعمال خود را دریافت خواهد کرد. بدون وجود دارما و کارما زندگی انسان‌ها پوچ و بی‌معنی می‌شود.

سخن پایانی

 ما در جهانی زندگی می‌کنیم که بر پایۀ یک سری از قوانین بنا شده است. قانون دارما و قانون کارما قوانینی هستند که با آگاهی پیدا کردن نسبت به آن‌ها با اطمینان بیشتری در مسیر رسیدن به خواسته‌هایمان حرکت می‌کنیم. قانون کارما و قانون دارما مانند یک چرخه به یک‌دیگر متصل هستند و شناخت این چرخه کمک می‌کند زندگی ما به بهترین نحو هدایت شود. امیدواریم مطالبی که در این وبلاگ در اختیار شما نورجویان قرار داده‌ایم مورد قبول شما باشد همچنین می‌توانید تجربیات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

‫5/5 ‏‫(3 نظر)‬