مهارت کنترل خشم+{3 تکنیک ساده کنترل خشم را بیاموزید}

مهارت کنترل خشم+{3 تکنیک ساده کنترل خشم را بیاموزید}

بدون استثناء همه‌ی ما انسان‌ها می‌دانیم خشم چیست و آن را تجربه کرده‌ایم. چه به عنوان یک احساس زودگذر و یا چه به عنوان آزار! آگاه باشید که خشم یک احساس کاملا طبیعی و سالم است اما زمانی مخرب می‌شود که از کنترل خارج شده و باعث آسیب به خود و دیگران شود. کنترل نکردن خشم منجر به بروز مشکلات در روابط شخصی، حرفه ای و شغلی فرد می‌شود. حال برای جلوگیری از بروز مشکلات عمیق در روابط باید مهارت کنترل خشم خود را تقویت کنیم . ما در ادامه به شما توضیح خواهیم داد که خشم چیست و چگونه می‌توان آن را کنترل کرد .

چگونه عصبانیت خود را از بین ببریم؟

 

خشم چیست؟

روان‌شناسی به نام چارلز اسپیلبرگر که در خصوص خشم مطالعه کرده است می‌گوید خشم یک حالت احساسی است که شدت آن از تحریک کم تا خشم و عصبانیت شدید متغیر است. همچنین خشم هم مانند سایر احساسات، با تغییرات فیزیولوژیکی و بیولوژیکی همراه بوده و هنگامی که عصبانی می شوید، ضربان قلب و فشار خون شما بالا می رود، همانطور که سطح هورمون های انرژی، آدرنالین و نورآدرنالین بالا می رود. بر اساس تعریفی که از خشم گفته شد؛ باید بدانید که خشم می‌تواند ناشی از رویداد‌های بیرونی و درونی فرد و یا ناشی از نگرانی‌ها و مسائل گوناگون دیگر باشد.

راه‌ حل‌هایی در مورد مهار خشم که باید از آن‌ها با خبر باشید!

اگر می‌خواهید خشم خود را کنترل کنید اما از روند آن آگاه نیستید، نگران نباشید! ما برای شما چگونگی درمان و کنترل خشم را توضیح خواهیم داد. در ابتدا میبایست محرک‌ها را شناسایی کنید؛ منظور از محرک تمامی مواردی هستند که فکر می‌کنید می‌توانند شما را عصبانی کنند. صف‌‎های طولانی، ترافیک، شنیدن نظر‌های بد و نادرست و یا خستگی مفرط که ممکن است به صورت لحظه‌ای و یا به مدت طولانی شما را عصبی کند. در واقعیت درک مسائلی که  خشم شما را تحریک می‌کند به شما کمک کرده تا برای آن برنامه ریزی کنید. علاوه بر این موارد با در نظر گرفتن 8 گام زیر می‌توانید کنترل خشم خود را شروع کنید.

راهکار مقابله با خشم زیاد

1.قبل از شروع کردن به صحبت، به خودتان وقت بدهید

یکی از مواردی که اکثر مردم به آن دقت نمی‌کنند و آن را نادیده می‌گیرند این است که هنگام عصبانیت به صحبت‌هایی که می‌کنند توجهی ندارند؛ در واقع با صحبت های تند باعث آسیب زدن به اطرافیان خود می‌شوند. برای رفع این مسئله میبایست قبل از گفتن هر چیزی چند لحظه فکر کرده و افکار خود را جمع آوری کنید؛ همچنین در موقعیت‌های دیگر نیز به دیگران اجازه همچین کاری را بدهید. به این صورت بعد از فروکش عصبانیت‌تان از گفته‌های خود پشیمان نشده و دیگران را آزار نمی‌دهید.

2.هنگامی که آرام شدید، علت عصبانیت خود را توضیح دهید

هنگامی که به صورت واضح فکر کنید، ناراحتی خود را به شیوه‌ای قاطعانه اما بدون تنش و درگیری بیان می‌کنید. در واقع شما باید نگرانی‌ها و ناراحتی خود را به صورت مستقیم، بدون آسیب رساندن به دیگران یا تلاش برای کنترل کردن آن‌ها ابراز کرده و در آن محیط آرامش بر پا کنید. در غیر این صورت اگر بخواهید با لحن بد و یا الفاظ ناپسند شروع به صحبت کردن کنید، احتمال اینکه توسط دیگران نادیده گرفته شوید، بیشتر می‌شود.

3.فعالیت بدنی مناسب داشته باشید

ورزش کردن می‌تواند موجب کاهش استرس ناشی ازعصبانیت شما شود؛ اگر عصبانی هستید و یا عصبانیت‌تان در حال افزایش است موقعیت و محیطی را برای خود محیا کنید که بتوانید به پیاده روی بروید، و یا مدتی را صرف فعالیت بدنی لذت بخشی کنید؛ همچنین با تنفس عمیق و دوری از محیط‌های پر تنش از درگیری بیشتر جلوگیری خواهید می‌کنید.

راه مدیرت خشم در زمان حساس

4. تایم استراحت داشته باشید

بر خلاف چیزی که فکر می‌‎کنید تایم استراحت فقط مختص به کودکان نیست و ساعت‌هایی از روز ممکن است برای افراد استرس‌زا باشند؛ در واقع فرد بزرگسال باید موقعیتی را برای خود فراهم کرده و به استراحت کردن بپردازد. این دقایق به آن‌ها کمک کرده تا آمادگی بیشتری نسبت به قبل در خصوص کار‌ خود داشته باشند و در لحظات حساس راحت تر مهار و کنترل خشم داشته باشند.

5. راه حل‌های ممکن را در نظر بگیرید

به جای تمرکز کردن بر عواملی که موجب عواملی که موجب افزایش احساس عصبانیت و اضطراب شما می‍شود، تمرکز خود را بر روی حل مسئله بگذارید. برای مثال اگر اتاق نامرتب فرزندتان شما را عصبانی میکند، در را ببندید و یا اگر همسرتان برای شام دیر می‌کند، برنامه ریزی برای وعده‌های غذایی خود انجام دهید. به خاطر داشته باشید برخی موارد به همین سادگی خارج از کنترل شما هستند. سعی کنید نسبت به مسائلی که میتوانید و یا نمی‌توانید تغییر دهید، واقع بین باشید. در نظر داشته باشید عصبانیت نه تنها مشکلی را حل نکرده بلکه به آن اضافه هم می‌کند.

6.کینه‌ای نباشید

بخشش همانند یک ابزار قدرتمند است؛ دیگران را بابت اشتباهاتی که انجام می‌دهند ببخشید. احساسات منفی به مرور زمان احساسات مثبت را از بین میبرد. ممکن است خود را در حالت تلخ و ناراحت کننده‌ای تصور کنید اما به یاد داشته باشید بخشیدن کسی که شما را عصبانی کرده؛ ممکن است به شما کمک کند تا از موقعیت پیش رو درس گرفته و بعد از آن روابط بهتری را تجربه کنید.

چگونه خشم خود را کنترل کنیم؟

7. به خوداگاهی برسید

اگر شما به اندازه کافی از خودتان شناخت داشته باشید؛ در چنین موقعیت‌های به راحتی می‌توانید خود را آرام کرده و شرایط را کنترل کنید. همانطور که در بلاگ قبل توضیح داده شد افراد خودآگاه به راحتی می‌توانند ارزش‌ها، افکار، احساسات، رفتار، نقاط قوت و ضعف خود را درک کرده و احساس کنترل شخصی داشته باشند. همچنین آن‌ها انسان‌های شادتری هستند چراکه خوب می‌دانند در هر موقعیت چگونه رفتار کنند.

8. کمک بگیرید

یادگیری کنترل خشم گاهی می‌تواند برای انسان چالش برانگیز باشد؛ اگر احساس می‌کنید مهارت لازم برای کنترل خشم خود را ندارید و یا بنظر می‌رسد ممکن است به دیگران آسیب جسمی وارد کنید حتما از یک مشاور متخصص و کاربلد راهنمایی لازم را بگیرید. نسبت به این مسئله گارد نداشته باشید و بدانید که انسان برای رسیدن به آگاهی؛ می‌تواند نیازمند فردی باشد که او را به درستی راهنمایی کند.

کنترل خشم

جمع بندی

درحالی‌که فکر می‌کنید رفتار پرخاشگرانه ممکن است نیاز‌های شمارا در کوتاه مدت برآورده کند؛ در نظر داشته باشید که ممکن است عواقب بلند مدتی را نیز داشته باشد. رفتار و گفتار‌های شما ممکن است باعث آسیب دائمی به روابط‌‌ ‌شما شده و یا به آن‌ها خاتمه دهد. اگر بخواهید از خشم و عصبانیت خود به عنوان ابزار استفاده کنید دیگر توان برقراری ارتباط درست و بهره گیری از استرادژی‌های سالم را نخواهید داشت. اگر احساس می‌کنید به کمک بیشتری نیاز دارید و به تنهایی نمی‌توانید خشم خود را مهار کنید، بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.

‫0/5 ‫(0 نظر)
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید