راه افزایش ایمان به خداوند+{راهکار ساده برای افزایش ایمان به خداوند متعال}
برای افزایشایمان به خداوند متعالی ابتدا باید معنای ایمان را به خوبی درک کنیم، در این مقاله سعی بر این داریم که شما را با معنی ایمان به خداوند و راههای افزایش آن آشنا کنیم، اگرچه مشتاق به دگرگونی زندگی خود هستید تا انتهای این مقاله با استاد بزرگ متافیزیک همراه باشید و این وبلاگ را به اطرافیان خود معرفی کنید تا دیگران نیز در مسیر رشد و موفقیت همگام شما شوند.
تعریف ایمان
بهتر است ابتدای این مقاله به معنای ایمان توجه ویژهای داشته باشیم، واژه ایمان از ریشۀ امن گرفته شده است که میتوان آن را، اطمینان قلبی و نداشتن ترس معنی کرد. ایمان را نیزمیتوان به معنی تسلیم شدن به همراه اطمینان خاطر نیز در نظر داشته باشیم. ایمان هسته مرکزی دین به شمار میآید که همۀ آموزههای دین در آن معنا پیدا میکنند.
ایمان به خداوند چه زمانی در ما به وجود خواهد آمد؟
برای آنکه بدانید چه زمانی ایمان واقعی به خداوند در شما شکل میگیرد باید اطلاع داشته باشید که ایمان به خداوند اجزای متعددی دارد، اولین جز ایمان به وجود خداوند است و دومین جز را میتوان تعهد به خداوند نام برد، در واقع ایمانی که به عمل منجر نشود ایمان غیرواقعی محسوب میشود؛ برای ایمان به خداوند نباید تنها ویژگیهایی که مورد قبول شما است را بپذیرید و باقی موارد را بیارزش بدانید، بلکه میبایست خداوند را همانطور که در کتاب مقدس بیان شده است قبول کنید. ایمان به خداوند به اینگونه است که از صمیم قلب معتقد هستید در همۀ احوال میتوانید به او پناه ببرید و او را ناجی زندگی خود بدانید.
مراتب ایمان به خداوند
ایمان از کمترین مرتبه تا بالاترین مرتبه را میتوان ایمان واقعی نام ببریم، در ادامه مراتب ایمان به خداوند را مورد بررسی قرار میدهیم:
1)ایمان زبانی:
کمترین مرتبه ایمان، ایمان زبانی است که نتیجه ی آن در اعمال ما دیده نمیشود و فقط به صورت زبانی آن را عنوان میکنیم.
2)ایمان تقلیدی:
برای دومین مرتبۀ ایمان میتوان به ایمان تقلیدی اشاره کرد، ایمان تقلیدی به این معنی است که افراد به خداوند ایمان دارند اما ممکن است این ایمان فقط جنبۀ تقلیدی داشته باشد، اگر در ایمان تقلیدی شخص ایمان قطعی پیدا کند نتیجۀ آن عمل صالح است.
3)ایمان غیبی:
پس از اینکه شخص به ایمان قطعی برسد وارد مرحلۀ بعدی که ایمان غیبی است میشود، این مرتبه از ایمان نوعی بصیرت درونی در اشخاص ایجاد میکند که بتوانند حقایق پشت پرده غیب را نیز مشاهده کند.
5)ایمان کامل:
آخرین درجۀ ایمان را میتوان ایمان کامل نامید، این درجه از ایمان با یقین همراه است و عالی ترین مرتبۀ ایمان محسوب میشود، انسان برای اینکه به این درجه از ایمان برسد باید ایمان قطعی به وجود مطلق آفریدگار جهان هستی داشته باشد تا به واسطۀ آن بتواند به اهداف خود برسد.
نشانه های داشتن ایمان حقیقی به خداوند:
اگر بخواهید نشانههای ایمان را در خود جستوجو کنید و میزان ایمان خود را بسنجید باید ویژگیهای مؤمن واقعی را شناسایی کنید، شناخت بهترین کسانی که ایمان حقیقی در آنها به عینیت دیده میشود. برخی از این نشانه ها را با هم بررسی خواهیم کرد.
1)احساس نیاز به خداوند در خود: هر چقدر که این احساس توحیدی در مؤمن زیادتر شود به این موضوع خواهند رسید که هر چه دارند از لطف و بخشندگی خداوند متعالی است.
2)اطاعت از رسول خدا: اطاعت از رسول خدا موردی است که در قرآن نیز به عنوان نشان های ایمان بیان شده است.
3)پیروی از اهل بیت: ایمان به خداوند بدون اعتقاد و دوستی با اهل بیت پیامبر شعاری بیش نخواهد بود، از نشانههای داشتن ایمان واقعی نیز میتوانیم به پایبندی و دوستی با اهل بیت اشاره کرد.
4)انجام عمل صالح: تنها آگاهی و اطلاع در ایمان کافی نیست، بلکه انجام کارهای خداپسندانه نیز حائز اهمیت است.
8 مانعی که باعث عدم ایمان به خداوند میشود
شاید برای شما تاکنون این سوال پیش آمده باشد که چرا گاهی در خود با ایمان به خدا دچار کشمکش هستید، در ادامه قصد آن را داریم شما را با مانعهایی که ایمان به خداوند را به خطر می اندازد آشنا کنیم.
1) دلایل انسانی و درک محدود ما از چگونگی عملکرد خداوند:
یکی از موانع عدم ایمان به خداوند این است که گاهی اوقات خداوند خواستار انجام عملی از سوی ما است که از نظر ما نامعقول به نظر میآید، به دلیل آنکه خواستۀ خداوند از سمت ما قابل درک نیست از آن امر اطاعت نمیکنیم. این را فراموش نکنید که هر وقت امر خداوند را نادیده بگیرید، برکات عظیم او را در زندگی از دست خواهید داد.
2) سعی بر این داریم که با دید خود مسیر زندگی را جلو ببریم:
توجه داشته باشید که خداوند همیشه دلایل مشهود که قابل دیدن باشد به ما نشان نخواهد داد، ما باید کاملا به حضور خداوند در زندگیمان ایمان کامل داشته باشیم حتی اگر هیچ نشانهای از عملکرد خدا را با چشمهایمان مشاهده نکنیم.
3) زود تسلیم احساسات خود میشویم:
از دلایل دیگری که مانع ایمان به خداوند میشود زود تسلیم شدن در برابر احساساتمان در مواقع حساس زندگی است، متاسفانه ما بیشتر اوقات خیلی سریع تسلیم احساسات خود میشویم و گاهی حتی اجازه میدهیم احساساتمان، ازعقل و شعور ما سبقت بگیرند و برما احاطه داشته باشند، احساساتی همچون نگرانی و شک که با غلبه بر ما میتوانند مانع از ایمان کامل به خداوند شوند.
4)مشاوره گرفتن از افراد منفیگرا:
توجه داشته باشید مشورت با عزیزان و اطرافیان امری طبیعی است ولی دراینباره همیشه گزینۀ مناسب این نیست، ما همیشه باید حکمت خداوند و کلامش را، ارجعیت زندگی خود قرار دهیم و از آن پیروی کنیم.
5)احساس گناه:
پشیمانی و احساس گناه در وجود ما میتواند مانع ایمان روزافزون ما به خداوند شود، وقتی ما مدام خود را سرزنش میکنیم و خود را گناهکار خطاب کنیم این ذهنیت در ما ایجاد خواهد شد که ما لایق بخشش و محبت خداوند نیستیم.
6)کمبود دانش و آگاهی:
از دلایل دیگر برای عدم ایمان به خداوند میتوان به کمبود دانش و آگاهیهای لازم اشاره کرد، در نظر داشته باشید که مطالعۀ روزانه کلام خدا و تفکر بر آن، در رشد ایمان شما نسبت به خداوند بسیار حائز اهمیت است.
7) انجام مجدد گناهان گذشته:
زمانی که ما به انجام کار اشتباه و گناهآلود لجاجت به خرج میدهیم توانایی این موضوع که خداوند از هر گناهی عاری است از درک ما خارج خواهد شد، در واقع گناه مانع داشتن رابطۀ صمیمی با خداوند میشود و زندگی به همراه گناه، نه تنها بر میزان ایمان به خداوند اضافه نخواهد کرد بلکه موجب ضعیف شدن آن نیز خواهد شد.
8)ترفند های شیطانی:
برای آخرین مانع عدم ایمان به خداوند میتوانیم ترفندهای شیطانی را بیان کنیم، شیطان هر کاری که از دستش بربیاید انجام میدهد تا مانع شناخت و نزدیک شدن ما به خداوند شود، کسب آگاهی برای شناخت ترفندهای شیطانی گامی موثر در این مسیر محسوب میشود. مطالعۀ منظم کلام خدا و داشتن دانش کافی، ما را با صدای خدا آشنا میکند و به ما کمک میکند تا صدای شیطان را تشخیص دهیم و از آن دوری کنیم.
راه های تقویت ایمان به خداوند:
محکم نگه داشتن و تقویت ایمان وظیفۀ هر مؤمن محسوب میشود، با تقویت ایمان به خداوند میتوانید با صفتهای منفی مقابله کنید. در ادامه روش های تقویت ایمان را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
1) مطالعه و شناخت دین: برای تقویت ایمان به هر موضوعی، مطالعه در مورد آن راهکاری موثر به حساب میآید. برای تقویت ایمان به خداوند میبایست مطالعات خود را در زمینۀهای آفرینش گسترش دهید، هر اندازه که دین را بیشتر و بهتر بشناسید بهتر میتوانید در برابر چالش های زندگی ایستادگی کنید.
2) پرسش سوال های ذهنی : یکی از راههای افزایش ایمان به خداوند، سوال پرسیدن است. سوال کردن عیب نیست، عیب آن است که انسان پرسش نکند و در جهل و نادانی بماند. انسان همواره مایل است چیزهایی که نمیداند را بپرسد، این پرسش ها برای تحقیق بیشتر و استحکام بخشیدن به عقیده های هر شخص است.
3)دعا و ذکر خداوند: از گذشته تا کنون این موضوع بر ذهن ما حک شده است که یاد خداوند موجب اطمینان قلب میشود، هر زمان که انسان به اطمینان قلبی برسد باور های قلبی او نیز پرتوان میشود.
4)دوستی با قرآن : مؤمنان واقعی هنگام شنیدن آیه های قرآن ایمانشان افزوده میشود، برای این منظور آن مقدار که برای شما میسر است؛ قرآن را تلاوت کنید و با آن دوستی کنید تا به این واسطه ایمان شما نسبت به خداوند افزایش یابد.
5) عمل به قوانین خداوند: یکی دیگر از راههای تقویت ایمان به خداوند عمل به قوانین موجود است، پیامبر در حدیثی فرمودند من دو چیز گرانبها یعنی قرآن و عترت خود را میان شما به یادگار گذاشتهام که اگر به هر دوی آنها عمل کنید دچار گمراهی نخواهید شد و روزبه روز به ایمان شما افزوده خواهد شد.
6) تقوا و پرهیزکاری: اگر قلبی آلودۀ گناه شود به طور طبیعی تابش نور ایمان از آن کمتر خواهد شد، بنابراین دوری از گناه و حرکت در مسیر درست ازعوامل تقویت ایمان به خداوند محسوب میشود. هر چقد تقوا و پرهیز شخص بیشتر باشد نور بیشتری از ایمان به قلب او میتابد.
7)عمل صالح: ایمان و عمل دو جز جدانشدنی از یکدیگر هستند، ایمان شخص را به انجام عمل صالح تشویق میکند. هر عمل شایسته در تقویت ایمان نقش بسزایی دارد.
جمع بندی
فرد با ایمان با خوشبینی به نتیجه مطلوب خواهد رسید و جهان نسبت به تلاشهای او بیتفاوت نیست. تاثیری که ایمان به خدا بر افکار و روح انسان میگذارد باعث آرامش روحی و اطمینان خاطر میشود. امیدواریم با ارائه مطالب بیان شده توانسته باشیم به سوال های ذهنی شما، دربارۀ ایمان به خداوند و راههای افزایش آن کمک کرده باشیم.